onsdag, maj 24, 2006

Budgettankar

Igår presenterade Allians för Umeå sitt budgetförslag. Arbetet har gått förvånansvärt lätt och slutresultatet blev ett tydligt alternativ till sossarna och vänstern. Alliansen vill sänka skatten undan för undan de kommande åren och satsar samtidigt mer än den styrande majoriteten på bl.a. äldre- och handikappomsorg och minskade barngrupper i förskolan. Dessutom vill vi ha stora fritidssatsningar, där inte bara pengar till 50-metersbassäng ingår utan också en tidigareläggning av såväl konstgräs på Teg som byggandet av curlinghallen.

Lite smolk i glädjebägaren kom i morse då tidningarna som vanligt gicks igenom till morgonkaffet. Stora delar av beskrivningen av vår budget var rent ut sagt felaktig. Det framgick inte att Alliansens förslag baserade sig på
majoritetens. Första rubriken i VK löd: "Låglöneprofil kontra sänkt skatt". Vi stödjer ju satsningen på de låga lönerna. Vi har i vårt budgetförslag endast tagit med det som skiljer oss från sossarna och vänstern. Vår tystnad om låglönesatsningen innebär sålunda att vi är anhängare av den.

Det känns i alla fall skönt att budgetförslagen nu är lagda så att valrörelsen kan börja på allvar. Nu vet ju väljarna vad som gäller, bara de får reda på fakta och inte köper allt som presenterades i media rakt av. Nu drar jag till Italien över helgen för att ladda batterierna. Där lär det vara sol. Vi ses på måndag i fullmäktige. Arrividerci!