onsdag, oktober 08, 2008

V ställs permanent utanför!

Nyss kom nyheten om att socialdemokraterna nobbar vänsterpartiet. De slår upp förlovningen och håller sig hädanefter till Miljöpartiet. Efter att i åratal har varit kamrat 4 % så säger sossarna upp relationen.

- Det är en ny fas i svensk politik sade s-ledaren Mona Sahlin vid en gemensam presskonferens. Ja det må jag säga att det verkligen är. Dessutom har hon sågat av bron för förlikning. Det finns ingen väg tillbaks förstår jag utifrån VK:s rapportering.

Igår debatterade jag oppositionens budget med Ibbe på Radio Västerbotten. Jag undrade just hur det skulle bli med finanserna med Lars Ohly som finansminister (vid ett eventuellt regeringsskifte). Uppenbarligen har socialdemokraterna själva haft den funderingen och insett att vänsterpartiet är som en böld i baken vid en cykeltur och som därför lämpligen bör avlägsnas.

Vad kommer detta att innebära för situationen i Umeå? Kommer vänsterpartiet stå till förfogande som foglig sekundant även fortsättningsvis. Att uttrycka sina synpunkter via protokollsanteckningar istället för att rösta emot.

Eller säger vänsterpartiet upp förlovningen med ett parti som ger dem korgen på riksplanet. Gör Lennart Holmlund som Mona Sahlin och därmed byter partner? I krig och politik kan det mesta hända.