tisdag, april 15, 2008

Så bra det kan bli!

Jag ser verkligen fram emot att E4 flyttas! Tänk så bra det kan bli, inte bara att luften i centrum kommer att bli avgjort bättre, dessutom har vi ju helt andra möjligheter att utveckla områdena vid sidan om - Teg kan äntligen få läka ihop, när vi kan ägna oss åt täckdikning av det s.k. krondiket. Det finns redan skisser för hur snyggt och trivsamt det kan bli.

Och Västra Esplanaden, sedan! Inte behöver den vara 4-filig, den kan med fördel återgå till att vara en vanlig 2-filig lokalgata. "Järnridån" som hindrat centrum att växa västerut försvinner - det blir ju Umeås svar på Berlinmurens fall!

Sedan får vi hoppas att alla goda krafter - långt, långt ifrån bara kommunen - samverkar för den utveckling av Rådhusesplanaden, som många vill ha. Stadens paradgata måste förstås åter bli just paradgata, men här krävs samverkan också med fastighetsägare och köpmän. När Rådhusesplanaden fått en nytändning (fast enligt min mening utan underjordiskt, dyrt och svårt tekniskt genomförbart garage) blir säkert också Järnvägstorget det som det en gång var: ett för sin tid arkitektoniskt nyskapande torg! Glöm inte att även E12 kommer att flyttas och vi kan återgå till att kalla gatan vid sitt rätta namn, nämligen Järnvägsallén. Smala av, smala av, åtminstone öster om Järnvägstorget!

Åh, så bra det kommer att bli!