torsdag, augusti 10, 2006

Valrörelse på allvar!

Den här veckan har varit något av startskott på valkampanjen. På måndagen presenterade jag, Maria Lundqvist-Brömster och Håkan Lindh folkpartiets valmanifest för Västerbotten. Vi fokuserade på skola, tillväxt och omsorg vilket berör oss alla på något sätt. Intresset var stort och gensvaret positivt.

Kommunarbetet har dessutom vaknat ur sin sommardvala. Möten avlöser varandra och för tillfället är jag på kommunalt uppdrag i Luleå. Det är fantastiskt hur vi nu kan hålla kontakten med omvärlden trots att vi är på resande fot. Hur klarade vi oss egentligen förut?

Veckans ämne i Umeå har återigen varit de omfattande sjukskrivningarna. Sossarnas försök att återigen sopa det hela under mattan har misslyckats. Det är dags att ta itu med problemen NU! Att tysta ner det hela för att det skadar bilden av den välmående kommunen är endast ett svek mot de drabbade.

På riksplanet är det förvånansvärt lugnt. Finansminister Nuder gick ut och ville frysa taxeringsvärdena i två år och därmed begränsa fastighetsskatten. Två saker är närmast komiskt med detta. För det första att socialdemokraterna är så passiva och endast reagerar på alliansens utspel om borttagandet av samma skatt och för det andra att sossarna lovade exakt samma sak i valrörelsen 1998. Alla vet hur mycket det löftet var värt. Varför lita på dem nu?