måndag, januari 14, 2008

Lita inte på Umeå kommun

Förtvivlade föräldrar och deras anhöriga hör av sig om bristen på förskoleplatser. Samma sak händer varje år i december och januari. En hel generation har blivit itutade att kommunen (till skillnad från andra utförare) håller vad de lovar.

På Umeå kommuns hemsida har jag hittat följande citat'För att garanteras plats ska ansökan vara inlämnad senast 4 månader före barnet ska börja.'

Vilket skämt. Eftersom Umeå lovar detta så uppfattar de flesta det naturligtvis som en sanning. Många föräldrar anmäler dock in sitt barn redan sex månader före önskad start (för säkerhets skull).

Umeå ska expandera heter det. Umeå ska bli bäst på både det ena och andra. Men om det inte går att få barnomsorg i önskad tid så faller det mesta platt. Hög kvalité men också att Umeå håller vad som lovas är en förutsättning för att kommunen ska lyckas.

Det behövs krisåtgärder i barnomsorgen. Folkpartiet har föreslagit barnomsorgsbuss som en åtgärd för att något lätta på trycket. Vad har socialdemokraterna för förslag?

Vem ska sköta Henning? Var rubriken i VK den 7/1. Vilken kompensation får föräldrarna för att kommunen inte håller vad den lovar?