fredag, oktober 24, 2008

I huvudet på en kulturnämndsordförande

För några dagar sedan bloggade Lennart Holmlund om kommunens goda ekonomiska resultat, som han ansåg i själva verket dolde en hel del oro. Fantastiskt att en av hans nämndsordföranden då tycker sig ha råd att bygga ett kulturhus - utan att veta vad det ska fyllas med!

Många känner behov av att bygga ett monument över sina "bravader", men det som framkommer i artikeln i dagens VK slår väl ändå alla rekord: vi behöver ett kulturhus, men vet ännu inte vad det ska användas till.

Folkpartiet är beredda till en seriös diskussion om bibliotekets behov och huruvida andra lokaler behövs. Men det kan inte bottna i att även Umeå måste ha ett nytt kulturhus eftersom andra kommuner har det.

Intressant är också att kulturnämndens ordförande avvisat ett förslag om att i samarbete med en aktiv förening omvandla Vasaskolan till just ett ungdomens kulturhus med inslag av idrott. Vilken kassakista har kulturnämndens ordförande Tomas Wennström tillgång till, med denna lättsinniga inställning till stora kommunala investeringar? Hittills har kommunens inställning varit att bygga för definierade behov, inte för att gynna byggföretagen.