söndag, september 10, 2006

Äntligen söndag

Jag gillar Gomorron världen. En bra söndagsmorgon är stressfri och erbjuder hyggligt väder, Gomorron världen, frukost och tidning. I dag uppfylldes alla önskemål.

Dagen i övrigt har förflutit med lite valarbete men också städning. Svärföräldrarna från Luleå kommer förbi. Detta kräver en insats i hemmet. Dessutom har jag varit ute och joggat.

Ikväll har vi sista valledningsmötet innan valet. Nu handlar det om bemanning av valstugan den kommande veckan, utdelning av material och valsedlar till vallokalen på valdagen.

Valstugan erbjuds till den som bjuder högst men ska vara borta på valdagen eller dagen efter, vallokalen ska städas ur, nedslagna valaffischer ska sättas upp och så gäller det att planera för att forsla bort alltihopa nästa söndag.

En valrörelse handlar väldigt mycket om praktiskt arbete där många ideella krafter behövs.

Den kommande veckan innehåller många politiska debatter: skoldebatt på Ersängsskolan, planfrågedebatt i Radio Västerbotten, TV4 debatt mot vänsterns Tamara Spiric och VK-debatt på Rådhustorget mot Lennart Holmlund. Därutöver torgmöten och andra utfrågningar mest varje dag. Det är kul att vara i hetluften, inte minst för att det ger tillfälle att föra ut den politik som trots allt är grunden för mitt politiska engagemang.