tisdag, februari 05, 2008

Etanol i Afrika och landshövdningen i Norrbotten

Norrbottens landshövdning och länsstyrelsen har uttalat till regeringen (enligt notis i VF) att de inte gillar den tänkta regionindelningen. Det skulle ge allt för mycket makt åt Västerbotten. Vem som egentligen har uttalat sig är lite oklart i notisen. Är det verkligen länsstyrelsens styrelse som på det här sättet vill markera mot sina direktvalda kamrater i landstinget?

Västerbottensnytt kör vidare på etanolnyheten. En nyhet för mig är att annekteringen av Afrika fortsätter som planerat (trots att det heligt och dyrt har lovats att det har avbrutits). Helt uppenbart lever bolaget sitt eget liv där inte kommunerna har någon inblick.

På frågan om hur det kan komma sig att politikerna i Skellefteå inte är informerade kommer svaret att det är lite annorlunda på den fria marknaden.

Kommuner ska inte satsa pengar på osäkra investeringar med löfte om stora pengar i framtiden. När inte banken eller investerare vill släppa till pengarna känns det märkligt att skattebetalarnas pengar ska vara disponibla.