onsdag, april 23, 2008

Trevlig tidningsmorgon

Allting som står i morgontidningen är inte lustfyllt - inte heller idag. Men två riktigt positiva saker fanns det i alla fall att gotta sig åt:
-Byggstarten och utformningen av Resecentrum Umeå Östra.
-Artikeln av Anders Björkman om centrum.

Att spaden nu sätts i marken för Resecentrum känns så otroligt bra. Det blir ett konkret bevis på att Botniabanan snart blir verklighet och det kommer att bli en bra förstärkning av området. Om nu bara utformningen blir så som illustrationen ser ut, så kommer jag att bli jättelycklig!

Artikeln om centrum bekräftar mycket av de åsikter jag på olika sätt har framfört. Visserligen kanske det inte snöar i källaren - men är det ändå inte så att vi som bor på en breddgrad där både ljus och mörker är dominerande, fast vid olika tider på året, verkligen längtar efter just dagsljus? Eller är det bara mina västgötska rötter som drar mig mot ljuset och luften, upp från källaren?

Björkmans tips om hur man skulle kunna få till stånd en saluhall på Renmarkstorget var också spännande. Hoppas att ledningarna för både Ica och Coop kittlas av idén! Då först kanske riktiga specialbutiker kan etablera sig i citykärnan. Visst hänger Ni på, Då?